Právní poradna

Rádi Vás informujeme o našich službách.

Aktuality

Změny právních předpisů.

Aktuální články

Zrušení karenční doby - červenec 2019, zvýšení rodičovského příspěvku 2020

08.11.2018 20:42
Novela ZP od července 2019, sněmovní tisk schválen v listopadu 2018 Poslaneckou sněmovnou t010900NovelaZPkarencniDoba.pdf (610504), t0109a0VyznaceniZmenZPcervenec2019.pdf (269721), aktuální článek ČT24 Zrušení karenční doby vyjde stát ročně na 3 miliardy korun. Rozpočet to...

GDPR - ochrana osobních údajů 2018

23.02.2018 07:11
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů EP a Rady (EU) 2016/679 - účinnost od 25. 05. 2018 General Data Protection/GDPR. V souvislosti s novou právní úpravou ochrany dat na úrovni práva Evropské unie dochází k dílčím změnám českého zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. Nově tak každá...

PF 2018 I.K.

29.12.2017 07:03
Vážení a  milí, děkuji za báječnou spolupráci v roce 2017 a do nového roku 2018 přeji mnoho splněných přání. I.K. PF2018I.K.web.pdf (3397625)

Koordinace důchodů v EU

02.11.2017 00:00
Mezinárodní konference na Vysoké škole ekonomické v Praze, on-line program 3. 11. 2017 , program pdf Program3.11.2017.pdf (78741), Koordinace důchodů v Evropské unii, prezentace 03.11.2017KoordinaceDuchodovychSystemuEUI.K.Final.pptx (1439170) a příspěvek   Mezinárodní...

Ochrana osobních údajů v ČR a v EU 2018

19.04.2017 19:43
Příručka GDPR ke dni 27. 02. 2018 I.K. V rámci ochrany osobních údajů vstoupí v platnost v roce 2018 nové nařízení EP a Rady, které bude mít dopady rovněž na zaměstnavatele, kteří jsou považování za správce důležitých osobních údajů a musí být schopni je dostatečně chránit, blíže k tomu...

Zdravotnictví a jeho reformy

09.04.2017 07:19
Aktuální diskuse o reformě zdravotnické péče psychiatrické a realizace Centra duševního zdraví 2017 Reforma českého zdravotnictví je dlouhodobý proces nastartovaný po roce 1989, odborný článek text I.K.

Chudoba - měření, podpora v hmotné nouzi na živobytí a bydlení

16.03.2017 22:45
Měření chudoby - pomoc v hmotné nouzi - 02. 04. 2017 text I.K.. Vláda schválila dne 09. 03. 2017 plán MPSV ČR na podporu sociálního bydlení, dle tiskové zprávy by tak mohl být sloučen příspěvek na bydlení a doplatek na bydlení do jedné dávky poskytované především účelovým způsobem, aby...

Otcovská poporodní péče

24.02.2017 18:34
Novela zákona o nemocenském pojištění, z.č.187/2006 Sb./ZNP, projednáváno PS PČR jako sněmovní tisk 821/2017 ve třetím čtení 24.2.2017, OtcovskaPoporodniPeceDavkaNemPojisteniT082100.pdf (1774009), dne 19. 04. 2017 zákon schválil Senát a čeká se už jen na podpis prezidenta...

PF 2017 I.K.

02.01.2017 11:43
Do nového roku 2017 přeji všem studentům a obchodním přátelům mnoho osobních a pracovních úspěchů. I.K. 

Novela občanského zákoníku č. 460/2016 Sb.

02.11.2016 16:50
Aktuální stav legislativního procesu včetně sněmovního tisku č. 642 lze sledovat na stránkách PS PČR, návhr zákona byl na 50.schůzi schválen ve 3. čtení dne 26. 10. 2016, novela byla publikována ve Sbírce zákonů ČR pod č. 460/2016 Sb. a v roce 2017 nabývá účinnosti a částečně v roce...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.

Novinky

Pracovnělékařské služby

04.05.2012 09:39
Závodní preventivní péče bude nahrazena tzv. pracovnělékařskými službami, k tomu též aktuality a články v sekci odborná činnost, www.akilda.cz/odborne-clanky-k-pracovnepravni-tematice/prakticke-dopady-novely-zp-2012/    

Odborná stanoviska, právní analýzy

21.04.2008 00:00
Nabídka služeb zahrnuje širokou škálu právních odvětví. Profilovým oborem je pracovní právo. V rámci tohoto oboru se zabývám po teoretické i praktické stránce všemi aspekty podnikání - personalistika,  daňové a sociální aspekty zaměstnávání zaměstnanců, tvorba interních...

Obecné problémy

07.03.2008 16:43
Snažím se reagovat na obecné problémy, se kterými se setkávám v souvislosti s advokátní praxí a akademickou činností.